A fiataloknak ez is jó lesz, legyintett a kínai étterem tulaja, miután patkány esett a levesbe

Az ember azt gondolná, ha egy étteremi vacsora közben váratlanul egy patkány esik az asztalra, és végigtrappolja az ott lévő ételeket, és megmártózik a levesben, a vendéglő tulajdonosa mindent megtesz kárpótlásukért. És legalább azt felajánlja, hogy nem kell kifizetniük a számlát.

Ezt egészen másként gondolta egy leveses étterem tulajdonosa a kínai Shenzhen városában, miután egy rágcsáló okozott kisebb pánikot az egyik asztalnál – írta a helyi sajtó. Az ott ülő négy fiatal rémülten ugrott fel, amikor azt látták, hogy a plafonról egy patkány ugrik az asztalukra, és végigrohan a nekik kivitt ételeken.

Azonban még nagyobb sokként érte őket, hogy az étterem tulajdonosa nem volt hajlandó eltekinteni a számla kifizetésétől. Csak annyit ajánlott fel, hogy hoz nekik egy új tál levest.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint azzal érvelt, hogy az asztaltársaság tagjai mind fiatalok voltak, és nem gondolta volna, hogy kiakadnak egy olyan csekélységen, mint az ételeken átgázoló patkány látványa.

A vendégek végül kénytelenek voltak kifizetni a majdnem 300 jüanos számlát, de az ügyet nem hagyták annyiban. Az esetet jelentették a hatóságoknak, és miután ki is vonultak az étteremhez, a vendéglős végül visszafizette nekik a számla összegét.

(A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Leave a Reply