Rangos díjat nyert Röhrig Géza új mozifilmje

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, három évvel az egyebek mellett Oscar-díjjal kitüntetett Saul fia után ismét mozifilmben vállalt szerepet Röhrig Géza, akinek az ő és Matthew Broderick főszereplésével készült To Dust című drámáját a napokban mutatták be a a New York-i Tribeca filmfesztiválon.

Maga Röhrig adott hírt arról a Facebookon, hogy a vasárnapig tartó mustrán máris díjat nyert az alkotás:

a To Dustot rendező Shawn Snyder megkapta a legjobb elsőfilmesnek járó elismerést.


A Tribeca honlapján elérhető szinopszis szerint az alkotás egy feleségét gyászoló haszidi kántorról, a Röhrig által megformált Shmuelről szól, aki miután képtelen feldolgozni felesége halálát, úgy dönt, hogy a továbblépés érdekében szembe megy vallásával és kideríti,hogyan bomlik le az emberi test a halál után. Shmuel egy egyetemi professzorhoz, Alberthez (Broderick) fordul, hogy segítsen neki megérteni, milyen biológiai folyamatok zajlanak le egy holttestben. Albert belemegy a dologba és elkezd különórákat adni a kántornak, így miközben olykor bizarr kísérletekbe bonyolódnak, a két férfi között barátság szövődik.

Röhrig korábban úgy nyilatkozott, a Saul fia sikerét követően számos szereppel megkeresték, azonban ezeket mindet visszautasította, mert nem akar sztárrá válni, Nemes Jeles László filmjét sem azért vállalta. Most azonban úgy fest, az utóbbi időben kapott olyan ajánlatokat, amelyek elnyerték tetszését, merthogy az IMDb szerint a To Dust mellett két másik produkcióban is játszani fog.


Röhrig Géza: Piros cérnát kötnék az emberek lábujjára

Gilvánfán, az ország legszegényebb településeinek egyikén néztük meg őt, falubeliekkel beszélgetett hitről, életről, filmről, politikáról, az intézetben töltött évekről, meg a lábujjra kötött piros cérnáról. Aztán interjú készült az Oscar-díjas Saul fia főszereplőjével.

Kiemelt kép: Mozinet

Leave a Reply