Inkább veszítettem volna, minthogy így győzzek

A Besiktas a várakozásoknak megfelelően nem állt ki a labdarúgó török kupa félbeszakadt elődöntőjének csütörtöki folytatására a Fenerbahce ellen, így utóbbi csapat jutott a fináléba.


Fejbe dobták a vezetőedzőt, félbeszakadt az isztambuli kuparangadó

A feszült hangulatú visszavágó második félidejében szabadultak el az indulatok.

A bojkott nem meglepetés, mivel a bajnoki címvédő Besiktas már múlt pénteken bejelentette, hogy nem lép pályára a zárt kapus mérkőzésen, miután a lelátói erőszak ellenére a szövetség a meccs folytatásáról határozott.

“Fontosnak tartjuk demonstrálni, hogy a leghatározottabban elítéljük a nézőtéri erőszakot, és aggodalommal tölt el bennünket a biztonsági intézkedések elégtelensége”

– indokoltak közleményükben.

“A Besiktas nehéz döntést hozott. Inkább veszítettem volna, minthogy így győzzek” – mondta Aykut Kocaman, a Fenerbahce edzője.

A párharc első mérkőzése 2-2-es döntetlennel ért véget, de ezt nem veszik figyelembe.

A visszavágót eredetileg április 19-én rendezték, de mindkét isztambuli csapat szurkolói tettek arról, hogy a meccs idő előtt véget érjen: különböző tárgyak bedobálásával rendszeresen megakadályozták, hogy az ellenfél játékosa elvégezze a szögletet.

A játékvezető az 59. percben, 0-0-s állásnál szakította félbe a játékot, amikor a Besiktas kispadjánál dulakodás kezdődött, és ezt kihasználva egy Fenerbahce-szurkoló késsel fejbe dobta Senol Günes vezetőedzőt. A törökök korábbi szövetségi kapitánya komolyan megsérült, azonnal a földre került és dőlt a vér a fejéből. A sebet a stadion orvosi szobájában öt kapoccsal rögzítették, majd Senol Günest kórházba szállították.

A rendbontást követően 32 embert vettek őrizetbe – köztük az edző támadóját is -, de nagy részüket már másnap szabadon engedték.

A török szövetség akkor egymillió lírára (62,5 millió forint) és három zárt kapus meccsre büntette a Fenert. A mostani szövetségi döntés értelmében a Fenerbahce jutott az Akhisar Belediye elleni döntőbe, a Besiktas pedig a következő szezonban nem indulhat a kupában, és vissza kell fizetnie az idei szerepléséért kapott négymillió lírát (250 millió forint). A klub fellebbezett, de ezt elutasították.

Leave a Reply