A kórházban ápoltak 10 százaléka két év alatti gyerekből áll a koronavírus új varriánsának epicentrumában

Dél-Afrikában a koronavírus omikron variánsának megjelenése következtében egyre több gyerek kerül kórházba – írja a Bloomberg. Az új változat okozta megbetegedések miatt kórházba került betegekt 10 százaléka két év alatti gyermek. Ezt mutatták ki az új variáns epicentrumának számító Tshwane városban.

Igaz, ez hasonlít a harmadik hullám során tapasztaltakhoz, amikor a delta variáns sújtott le az országra. Továbbá az is szerepet játszhat a jelenség kialakulásába, hogy a szülők elővigyázatosságból inkább helyezik el kórházban a gyerekeiket, ahelyett, hogy az otthoni gyógyulást választanák.

A helyi hatóságok közlése szerint a kisebb gyerekek immunrendszere még nem fejlődött ki érdemben, hogy hatékonyan ellen tudjon állni a fertőzésnek, így ők mindenképpen a magasabb kockázatú korcsoportba esnek. De azért is aggasztó, mert az ilyen korban lévő gyerekek még nem kaphatnak oltást, ezért sokkal kitettebbek a fertőzésnek.

The post A kórházban ápoltak 10 százaléka két év alatti gyerekből áll a koronavírus új varriánsának epicentrumában first appeared on 24.hu.

Leave a Reply