Kiefer Sutherland: Régen voltak alapigazságok, ha ma kijelentjük, hogy 4 meg 4 az 8, jön valaki, aki szerint az 9 is lehet

Új thrillersorozattal jelentkezett Kiefer Sutherland: a 24 című széria egykori főszereplője ezúttal is az életéért fut, igaz, az idővel most kevésbé versenyez. Az nlc.hu beszélgetett a színésszel. Sutherland szerint a Rabbit Hole című sorozata több mindent felvet a nézőkben:

A Rabbit Hole felvet olyan kérdéseket, ami elgondolkodtatja majd a nézőt, hogy biztosan veszélytelen-e annyi információt megosztanunk magunkról a közösségi médiában, hiszen minden, amit elmondunk és megmutatunk magunkból, rossz kezekben könnyen ellenünk fordítható.

Saját hírfogyasztási szokásairól úgy beszélt, ő nem az interneten tájékozódik, mert akkor túlzottan elkalandozna a figyelme. Felemelgette a legendás Walter Cronkite-ot, aki amerikai híradósként elképesztő hitelességgel bírt.

Fiatalkoromban az Egyesült Államokban volt egy Walter Cronkite nevű híradós, aki mindig a legforróbb sztorikat szállította, egész Amerika bízott benne. A karrierjének volt egy meghatározó pillanata. A Nixon házaspár a Fehér Házban nézte a híradót, és Walter Cronkite a CBS-en futó műsorában egyszer csak bemondta, hogy a vietnámi háború megnyerhetetlen. Mrs. Nixon felállt a kanapáról, és azt mondta, hogy akkor ez ennyi volt. Tudod, hogy miért mondta? Mert ha Walter Cronkite bemondta a tévében, hogy a háborúnak vége, akkor annak vége. Akkoriban a médiának – különösen a televíziózásnak – hatalmas ereje volt, és volt egy elképesztő bizalom, ami kiépült a média és annak fogyasztói között. Egész Amerika hinni tudott ebben az emberben. Ez ma már nincs meg. Elveszett.

Sutherland szerint túl sok a hírcsatorna, amik a saját nézőközönségükhöz mérten dolgozzák fel a híreket. Szerinte a híradás szórakoztatás: „Amint a hírközlésből szórakoztatás lesz, hirtelen megszűnik a bizalmi kapcsolat a média és annak fogyasztói között. Összezavarodnak, és már nem tudják biztosan, hol keressék az igazságot. (..) Régen voltak alapigazságok, amiket mindenki elfogadott. Például az, hogy négy meg négy az nyolc. Ha most ezt kijelentenénk, biztos jönne valaki, aki elindítana egy vitát arról, hogy a négy meg négy akár kilenc is lehet. Pedig ezeken nem szabadna vitatkoznunk, kellene találnunk közös alapokat. Mintha ezek eltűntek volna az életünkből, ami szomorúvá tesz, viszont örülök, hogy egy olyan sorozattal rukkoltunk elő, ami ilyen témákkal foglalkozhat” – zárta gondolatait.

The post Kiefer Sutherland: Régen voltak alapigazságok, ha ma kijelentjük, hogy 4 meg 4 az 8, jön valaki, aki szerint az 9 is lehet first appeared on 24.hu.

Leave a Reply