Kilépett a Fideszből Simonka György üzlettársából lett ellenfele

Kilépett a Fideszből Medgyesegyháza volt polgármestere, Ruck Márton – szúrta ki a Telex a politikus saját Facebook-oldalán közzétett bejegyzést.

A döntés szabadsága mindenkit megillet! Ezzel a szabadsággal éltem a tegnapi napon, amikor hivatalosan bejelentettem, hogy lemondok a helyi Fidesz-csoport elnöki tisztségéből, és kilépek a Fideszből

– írta Ruck, hozzátéve,

Nem kívánok asszisztálni olyan döntésekhez, amelyek egyéni érdekeket szolgálnak, és szembefordíthatják egymással polgártársaimat. Teszem ezt azért, mert itt születtem, itt élek, és nekem mindig Medgyesegyháza lesz az első!

Ruck 2010 és 2014 között volt a Fidesz színeiben a Békés megyei település polgármestere, majd elvesztette az önkormányzati választást a korábban több cikluson keresztül is a várost vezető Nagy Bélával szemben. 2019-ben ismét fideszes vezetés került Medgyesegyháza élére – ekkortól viszont már Kraller József vezette a várost, Ruck pedig már képviselőként sem volt jelen a helyi politikában.

Korábban Ruck Márton volt az, aki a medgyesegyházi Fidesz-csoport elnökeként kezdeményezte a térség egykori országgyűlési képviselője, Simonka György kizárását a pártból. A volt politikus ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat, és már a bírósági szakaszban tart az ügy.

Ruck Simonkáról azt írta:

Simonka György tevékenysége az utóbbi években rendkívüli módon erodálta a dél-békési Fideszt, az általa generált és érdekköre által menedzselt pályázatok szabálytalanságai miatt, már ez idáig 700 millió forint jogerős visszafizetési kötelezettsége keletkezett az önkormányzatoknak (ami várhatóan tovább fog nőni), ez biztos csődöt jelenti a településeink számára. Azok a Fidesz-tagok, akiknek nem egyezett a véleményük, sorra kizárásra kerültek, így mára szervezetünk nagyon meggyengült. Nem látom esélyét, hogy a 2022-es választásokon eredményesen tudjunk szerepelni, amennyiben a Simonka György a továbbiakban is folytatni fogja romboló tevékenységét.

Később lapunk írta meg, hogy Simonka és Ruck sokat tudhatnak egymásról, ugyanis Ruck volt a fejlesztési igazgatója Simonka egyik, ma már felszámolás alatt álló cégének, később pedig Ruck Márton elnökölte a Békés megyei önkormányzat területfejlesztési bizottságát, ahol 18,3 milliárd forintnyi brüsszeli pénz szétosztásáról döntöttek, és amelyből Simonkához köthető szervezetek is pályázati pénzeket nyertek.

Simonka György már nem országgyűlési képviselő: 2022-ben nem indította a Fidesz a választáson, lemondott választókerületi elnöki posztjáról és kivonult az országos politikából is. Tavaly októberben alpolgármesternek nevezték ki szülőfalujában, Pusztaottlakán, ahol korábban polgármester is volt, valamint egy szövetkezet vezetését is elvállalta, ami hamar felszámolás alá is került.

The post Kilépett a Fideszből Simonka György üzlettársából lett ellenfele first appeared on 24.hu.

Leave a Reply