Zalatnay Sarolta: Azt tanácsoltam Lajcsinak, legyen erős és türelmes a börtönben

Galambos Lajos szerda délelőtt kezdte meg letöltendő börtönbüntetését Baracskán, miután tavaly decemberben a Budapest Környéki Törvényszék három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a gáz-, víz- és áramlopási ügyében. Az énekes az öccsét, Galambos Istvánt jelölte meg az egyik kapcsolattartójának, utóbbi tegnap azt nyilatkozta: a bátyja két műtétre is elő volt jegyezve, ezeknek egyike halaszthatatlan.

Ügyvédje szerint a zenészt a börtönben lévő orvosi vizsgálat után a gyengélkedőre vitték, ettől többet viszont nem árult el védence állapotáról.

Zalatnay Sarolta ma a Blikknek nyilatkozott Galambos ügyéről: az énekesnő korábban maga is megjárta a börtönt, így tanácsokkal látta el kollégáját a bevonulása előtt.

Azt tanácsoltam neki, legyen erős, türelmes és kitartó a börtönben, mert a szabályokat, a rendet be kell tartani, hogy kedvezményeket kaphasson az ember. A betegség pedig lelkileg még nehezebbé teszi ezt az egészet, ezért pontosan átérzem, amit Lajcsi is átél. Onnan menni a kezelésekre emberpróbáló, hisz nincs ott családja, nem támogathatja senki. Pedig valóban mindent megtettek értem a kórházban, de a lelkemet nem tudták gyógyítani

– mondta Zalatnay.

Az énekesnő felidézte: amikor annak idején ő vonult be, a börtönparancsnok megkérdezte tőle, hova siet, ugyanis annyira ügyelt arra, hogy időben érkezzen, hogy korábban toppant be az intézménybe, mint várták.

A könyvtárban dolgoztam és emlékszem, jöttek a nagy, kétajtós méretű rabok, akik a Bibliát vagy romantikus könyveket vettek ki. Hatványozottan kell ilyenkor az érzékenység és a jó szó, mert egyébként még nehezebb lenne átélni, hogy az ember el van zárva a szeretteitől, a családjától és semmit sem akkor tesz, amikor akarja, hanem amikor megszabják neki

– emlékezett vissza.

The post Zalatnay Sarolta: Azt tanácsoltam Lajcsinak, legyen erős és türelmes a börtönben first appeared on 24.hu.

Leave a Reply