Harmadjára nyílnak meg a legmenőbb budapesti startup cégek irodái

Több száz cég és ötlet mutatkozik be az idén már harmadik éve megszervezésre kerülő startup gigafesztiválon. A Startup Safary-n 4000-nél is több látogatót – diákot, állást keresőt, váltásra kész szakembert, szülőt és a budapesti innovációs közeg iránt érdeklődőt – várnak a szervezők a belváros közel 100 pontján, itthonról és a világ számos országából.

A startup-világ legismertebb cégei mellett, mint a Prezi, vagy a LogMeIn, olyan feltörekvő magyar innovatív vállalkozásokkal is meg lehet majd ismerkedni, mint a tavaly 1.3 millió dolláros befektetést kapott, iPad-re 3D modellező megoldást fejlesztő Shapr3D; a számos díjat nyert, mesterséges ntelligencia alapon rákkutatással foglalkozó Turbine.AI, vagy a Publishdrive, mely az amerikai elektronikus könyvkereskedelmi piacon mesterséges intelligencia segítségével segíti az e-könyvek publikálását, értékesítését, és a szerzői jogdíjak kifizetését.

Akiket nem annyira a technológiai világ vonz, azok sok-sok gasztronómiai, kulturális és életviteli innovációval is találkozhatnak az eseményen: tanulhatnak a kiégésről, munkáltatói márkaépítésről, és találkozhatnak a “digitális nomád” életforma képviselőivel, a vegán és mentes életmód üzleti oldalával, vagy akár tájékozódhatnak a nők helyzetéről a munkaerőpiacon.

A Szilícium-völgyből is érkezik befektető

A hazai piacon aktív nagyvállalatok is bemutatják innovatív, digitális termékeiket és a startup világnak nyújtott szolgáltatásaikat, mint az OTP, az NN biztosító, az SAP Labs, a Morgan Stanley, illetve olyan állami cégek, amelyek feladata a hazai innovációs közeg támogatása, mint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), vagy Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. A helyszínek között pedig nemcsak ezen cégek irodái, de pl. az A38 hajó is szerepel majd, amit a világ legjobb bárjának választott a Lonely Planet 2012-ben.

Számos, az innovációs világban nemzetközileg elismert külföldi vendég életében először érkezik Budapestre a Safary miatt, akikkel, az esemény különleges formátuma miatt, könnyen lehet találkozni és kötetlenül is beszélgetni. Például eljön Tanya Soman, egy globális fókusszal működő, korai stádiumú startupokba befektető cégtől, a 500 startups-tól, a Szilícium-völgyből; Eddie Arrita Kolumbiából, aki a Publicize nevű cég társalapítója, mely a PR világában hoz egy nagy innovációt, vagy Ernest White II, a napfényes Floridából, a Fly Brother nevű televíziós és rádiós utazási műsor alapítója.

Mi az a Startup Safary?

Berlinből 2012-ben indult kezdeményezés, melynek célja a startup világ megismertetése a szélesebb közönséggel illetve a piaci szereplők közötti kapcsolatok bővítése. A cégek egy vagy két napra kinyitják kapuikat az érdeklődők előtt, és programokat szerveznek szakmabelieknek, potenciális befektetőknek, álláskeresőknek, pályaválasztás előtt állóknak. A Startup Safary-t eddig Európa több mint tíz városában rendezték meg Párizstól Athénig. Budapesten az idei már a harmadik kiadása az eseménynek, ami a legnagyobb és legsikeresebb az összes között –  tavaly több, mint 3000 résztvevővel, és a szervezők idén már több, mint 4000 látogatóra számítanak, 30%-ban külföldről.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Thinkstock

Leave a Reply