A bírók és az olaszok csúnyán elbántak a pólóválogatottal

A magyar férfi vízilabda-válogatott öt góllal kikapott pénteken az olasz együttestől az Európa Kupa rijekai nyolccsapatos Szuperdöntőjében.

A magyarok a csütörtöki nyitónapon ötször egyenlítve  döntetlent játszottak a görögökkel, míg az olaszok némi meglepetésre nagyon simán, 11-4-re kikaptak a spanyoloktól.

A pénteki találkozó elején úgy tűnt, Märcz Tamás együttesének nemcsak az olaszokkal, hanem a játékvezetőkkel is meg kell küzdenie,

ugyanis támadásban és védekezésben is rendre az ellenfelet segítették a partról.

Ennek ellenére az első negyedben jól küzdött ellenszélben a magyar csapat, a másodikban viszont az olaszok elkezdték értékesíteni a könnyen kapott emberelőnyöket (5-1).

A találkozó ezzel gyakorlatilag el is dőlt, a magyar válogatott Manhercz Krisztián révén húsz perc után szerezte második gólját, majd Jansik Szilárd kozmetikázta tovább az eredményt (7-3). A zárónegyedben a csapat többször is három gólra felzárkózott, de nem volt esélye az egyenlítésre.

Szombaton 20.30-tól a spanyol válogatott lesz az ellenfél.

A két csoport első helyezettje a döntőben találkozik egymással, a másodikok a bronzmérkőzésen csapnak össze, a harmadikok az ötödik, a negyedikek a hetedik helyért játszanak majd.

Eredmény, Szuperdöntő, 2. nap, A csoport:

Olaszország – Magyarország 10-5 (1-0, 4-1, 2-2, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Manhercz 2, Zalánki, Jansik Sz., Bedő 1-1

Leave a Reply