Élőben nézheti Mark Zuckerberg meghallgatását

Nagyjából három hete robbant ki a Facebook történetének legnagyobb botránya, mikor kiderült, hogy egy Donald Trumpnak dolgozó elemzőcég 87 millió felhasználót próbált manipulálni a törvénytelenül megszerzett adataik segítségével, ami nem csak kiterjedtségében, de módszereiben egyedülálló eset, és akkora hullámokat keltett, hogy a Facebook fejét, Mark Zuckerberget ma hallgatják meg az amerikai kongresszusban az adatkezelési visszaélés kapcsán.

Hands touching global connection and icon customer networking data exchanges on glitter bright lights colorful background

Nagyon sötét ügyek tárulnak fel a Facebook botránya mögött

Sosem látott mértékben kerültek az adatok rossz kezekbe, amikkel aztán a felhasználók agyába másztak. A Facebook részvényei zuhanórepülésbe kezdtek.

A meghallgatásra magyar idő szerint este 20:15-kor kerül sor, és aki kíváncsi arra, hogy a kongresszus képviselői milyen kérdéseket szögeznek a legnagyobb közösségi oldal vezetőjének, az a megfelelő időben ide kattintva élőben követheti az eseményeket.

A botránynak 32 ezer magyar érintettje is van, és ha valaki kíváncsi, hogy saját maga vagy bármelyik barátja ott van-e a visszaélés áldozatai között, annak csak kattintania kell erre linkre, és máris kiderül, hogy a Cambridge Analytica hozzáfért-e a közösségi oldalon tárolt adataihoz.

Birkás Péter korábbi cikkei

Leave a Reply