Chikán Attila könnyeivel küzdve nyilatkozott, miután felkerült a Figyelő listájára

Mint korábban megírtukSchmidt Mária hetilapjában, a Figyelőben két teljes oldalon keresztül listázzák Soros György állítólagos zsoldosait: a CEU oktatóit, jogvédő szervezetek munkatársait. „Több száz Sorosnak, illetve az általa pénzelt szervezeteknek dolgozó embert tudtunk azonosítani” – írta az újság.

A listán szerepel Chikán Attila is, akiről a lap annyit írt, „közgazdász, az Orbán kormány nagy kritikusa”, azt viszont elfelejtették megemlíteni, hogy Chikán az első Orbán-kormány gazdasági minisztere is volt.

A korábbi tárcavezető a Hír TV Egyenesen című műsorában könnyeivel küszködve beszélt arról, hogy a Figyelő embereket listáz Magyarországon és Soros-zsoldosnak bélyegezi meg őket.

Chikán szerint nagyon szomorú és fenyegető, hogy olyan akadémikusokat és civileket listáznak, akik nem is politizálnak.

Erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy a Fidesz ilyen áron próbálja megvalósítani politikai céljait

– mondta.

A korábbi miniszter hozzátette:

összeállt egy ilyen hevenyészett és nagyon durva lista, amin nagyon tiszteletreméltó magyar emberek vannak, akik mögött nagyon komoly teljesítmény áll, szóval Kornai Jánossal egy listára kerülni nekem mindig nagy élmény lesz. Valójában nem számítottam rá, hogy rákerülök, annak ellenére, hogy tudom, miért kerültem rá, mert a CEU-nak az igazgatósági tagja vagyok és CEU nagyon erősen a hatalom támadásainak a középpontjában állt.

Leave a Reply