Sallai R. megütötte Hadházy Ákost

A 168 Óra úgy tudja, a Honvédkórházba vitték Hadházy Ákost, akit Sallai Róbert Benedek bántalmazott. A botrány az LMP budapesti székházában történt, ahol a hat visszalépő egyéni képviselőjelölt fegyelmi eljárása zajlott.

Hadházy a visszalépett jelöltek – akik ellen Sallai R. kezdeményezte az eljárást – védelmében tanúskodott a testület előtt, amikor párttársa rátámadt.

Sallai R. először azt mondta, „ezt nem hallgatja tovább”, majd mégsem távozott, hanem Hadházyhoz és székestül elrántotta. Hadházy lezuhant, beverte a fejét, egy percre eszméletét vesztette.

Azonnal mentőt hívtak hozzá, miközben Sallai R. távozott a helyszínről. A helyszínre rendőrök is érkeztek. Hadházy Ákos állítólag feljelentést tesz. Mindezért Facebook-oldalán a politikus a Fideszt tette felelőssé.

Megírtuk: már a választás előtt etikai vizsgálat indult egyébként Hadházy ellen is a párton belül, mert az LMP legfőbb döntéshozói testületeinek határozatai ellenére tárgyalt a szocialistákkal. Ezután a párt társelnöke lemondott poszjáról és kritikákat fogalmazott meg. Hadházy a választások után a 24.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára. Schiffer ezért a kijelentésért egyébként ugyancsak perrel fenyegette meg Hadházyt.

Botos Tamás
POLITIKA
ma 13:27
59
71

A LMP távozó országgyűlési képviselője, Sallai Róbert Benedek megütötte a párt társelnökét, Hadházy Ákost szombaton egy etikai bizottsági meghallgatáson, írja az Index. A Mércének nyilatkozó egyik szemtanú megerősítette az incidenst: Sallai ütött, Hadházy pedig nem viszonozta azt. Hadházy az Indexnek elmondta:

 

Bár nem örülök neki, de a sajnos meg kell erősítenem a sajtóban megjelent hírek egy részét: Sallai Titkár Úr ma rendkívül méltatlanul és helytelenül viselkedett velem szemben. A Fidesz évek óta csepegteti, újabban dézsából önti a gyűlölet mérgét a közéletbe. Ha ezt sikerül semlegesíteni, legyőzhetőek. Ha nem, akkor végleg ők győztek

Leave a Reply