Ötemeletes kék pénisz dühíti a stockholmiakat

Hatalmas pénisz tűnt fel egy ötemeletes ház falán Stockholmban. Carolina Falkholt festőművész alkotásán a hímvessző kék színe, illetve a sárga háttér a svéd nemzeti színeket idézik, a környékbelieknek mégsem tetszik a mű. Szerda reggel óta panaszlevelekkel árasztják az épületet tulajdonló, Atrium Ljungberg vállalat ügyfélszolgálatát – írja a Guardian.

Camilla Klimt szóvivő azt nyilatkozta, a cég számára fontos a kultúra a művészi önkifejezés szabadsága, ugyanakkor tekintettel kell lenniük a lakóikra is, így hamarosan lefestik majd az óriáspéniszt. A munkával azért várnak néhány napot, hogy aki feltétlenül szeretné, élőben is megcsodálhassa az alkotást.

Az Atrium Ljungberg tíz éve bocsátotta a Kollektivet Livet művészcsoport rendelkezésére a falfelületet. A megegyezés szerint egy művész munkája hat hónapig marad a falon, aztán jön a következő alkotás.

Falkholt, aki néhány hónapja ugyanígy járt, amikor egy New York-i épület falát díszítette rózsaszín óriáspénisszel, azt mondja csalódott, mert azt hitte a stockholmiak nyitottabbak lesznek majd, és jobban átjön nekik a Fuck the World (Bassza meg a világ) című mű üzenete.

Leave a Reply