Megint nagyot álmodott a Tesla-vezér

A 15 éve működő amerikai cég még egyszer sem zárt évet nyereséggel. A tavalyi negyedik negyedévet pedig története legnagyobb, 675 millió dolláros veszteségével fejezte be.

Elon Musk azután beszélt arról, hogy már nincs szüksége befektetők újabb pénzére, hogy a Wall Streeten felerősödött vélekedések szerint a Teslának újra ki kell lépnie a tőkepiacokra. A várakozások szerint a cég a pótlólagos pénzek felvételével tudná finanszírozni a Model 3 gyártásának a felfuttatását. A The Economist című gazdasági lap pedig úgy értesült, hogy a vállalatnak 2,5-3 milliárd dollár új forrásra lesz szüksége.

Piaci számítások szerint a refinanszírozással kapcsolatos kockázat mindaddig magas marad, amíg a Tesla nem lesz képes folyamatosan heti 10 ezer darabot gyártani a Model 3 autóból. Ettől a céltól pedig még igen messze áll a cég. Elon Musk is elismerte pénteken a CBS amerikai tévécsatorna egyik műsorában, hogy jelenleg heti 2000 darab Model 3 készül a tervezett 2500 helyett.

Tesla Motors CEO Elon Musk unveils large utility scale home batteries at the Tesla Design Studio in Hawthorne, California, April 30, 2015.  Electric car pioneer Telsa Motors unveiled a "home battery" Thursday which its founder Elon Musk said would help change the "entire energy infrastructure of the world."      AFP PHOTO / David McNew

Elon Musk visszamegy aludni a Tesla-gyárba

A Model 3-ból még mindig nem sikerül eleget készíteni.

Elemzők egy része szerint kétséges, hogy a cég terveinek megfelelően a következő három hónapban heti 5 ezerre sikerülne feltornászni a Model 3 gyártását.

Márciusban a Moody’s nemzetközi hitelminősítő a Tesla adósi besorolását az addig is már befektetésre nem ajánlott, B2-ről B3-ra rontotta, amit azzal indokolt, hogy a Model 3 autókból jóval kevesebb készül a tervezettnél.

Kiemelt fotó: MTI / EPA / Tesla

Leave a Reply